Poslovno fotografiranje - Nataša Naneva
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
15704
post-template-default,single,single-post,postid-15704,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Poslovni Portreti Nataša Naneva

Poslovno fotografiranje – Nataša Naneva

Poslovno fotografiranje

S fotografijo spoznam ogromno različnih ljudi. Fotografiranje portretov ima svojo posebnost, ker od fotografa ne zahteva samo znanje fotografije, temveč predvsem komunikacijske veščine. V večino primerov to pomeni prvo srečanje z osebo, ki jo želim prikazati čim bolj iskreno, sproščeno in to, kar ta oseba je. To pomeni, da v kratkem času osebo čim bolje spoznam, slišim in razumem njene želje, ter skupaj ustvariva prijetno vzdušje za fotografije, ob katerih portretiranec reče “Evo, to sem jaz!”. 

Kdaj je ta naloga lažja, kdaj malo težja.

Ko sem imela prvo fotografiranje z Natašo (in njeno leseno kuhovnico “smejkotom”), se mi je zdelo, kot da sem se srečala s staro prijateljico. Še dobro, da se je obema tisti dan malo mudilo dalje, če ne bi verjetno filozofirali na dolgo in šoroko vse tja do večera.

Nisva želeli pokazati samo postopka izdelave, temveč predvsem kaj vse izdelava vzame – puhaste drože, ki zahtevajo ne samo praktične veščine, temveč tudi veliko potrpežljivosti in kar pri Nataši res ni težko – nasmeh na obrazu.

Hvala Nataša za tvoj čas, v veselje mi je bilo in upam, da kmalu zopet kaj ušpičiva! 🙂  

Kaj pomeni poslovni portret? Kako poteka fotografiranje?  

Poslovni portreti niso nujno studijski portreti, kjer oseba stoji v elegantnih oblačilih, kjer portretiranec gleda direktno v fotoaparat. Seveda je to opcija, ni pa pravilo. 

Poslovni portreti so lahko tudi sproščeni portreti v delovnem ambientu – naj bo to peka, šivanje, delo za računalnikom, sestanek, delo na višini, učenje športa in tako dalje. Vsak poklic ima svoje okolje in svoj način dela. To je tudi prvo vprašanje, ki si ga postavim pred vsakim poslovnim fotografiranjem, ter naš prvi pogovor, ko se pogovarjamo o tem kako in kje bomo izpeljali fotografiranje. 

Moj pristop k fotografiji temelji na “storytellingu” oziroma pripovedovanju zgodb – za avtentično, realno zgodbo, potrebujemo aventično in realno okolje.

Za rezervacijo portretnega fotografiranja, ki opiše vašo zgodbo, lahko preverite proste termine!


See also

Food Photography

Poslovno fotografiranje – Nataša Naneva

Poročno fotografiranje v gorah / Elopement in the mountains

Fotografiranje za Airbnb, Booking

Poroka na Krvavcu │ Krvavec Ski Resort wedding

Kayaking and hiking in Greece and Balkan