Svet vikingov - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
1307
post-template-default,single,single-post,postid-1307,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Svet vikingov

(kopirano iz starega bloga, originalni datum objave je TOREK, 21. avgust 2012)

Ker je Luka bolj kulturno usmerjen je bila seveda obvezna udeležba Viking festivala, ki se je dogajal te dni na Lofotih. 🙂
Za obisk smo se odločili na deževni petek in je bil odlična alternativa ležanja v šotoru ter branja knjig.
Vstopnica za festival je bila presenetljivo poceni – 100 NOK za študenta (13 evrov). Festival je bil sestavljen iz zunanjega in notranjega dogajanja. Najprej te v muzeju popelje skozi dokumentirano zgodovino Vikingov na Norveškem, prikaže s čim so se preživljali, kaj so delali in podobno.
Nato se dogajanje prestavi v svet Vikingov. V podolgovati hiši, ki na hitro spomni na obliko ladje, sta dva dela muzej njihovih življenjskih prostorov ter aktivnosti, v tretjem delu nas je pa zabaval pevski zbor Vikingov, ki so peli njihove, predvsem pivske, pesmi.
Skandinavija, Scandinavia, travel blog, fotografijaSkandinavija, Scandinavia, travel blog, fotografija
Tretji del, ki se pa dogaja na odprtem, te pa popelje skozi tržnico Vikingov, kjer smo videli kako so kovali, kako so ženske delale obleke, kako so živeli, poizkusili smo pa tudi palačinko, kateri je primešana kravja kri. Okus ni kaj drugačen, je pa malo bolj temne barve.
Festivalna fotografinja nas je prosila če lahko uživamo v palačinki in zapoziramo za njeno fotografijo, ki jo je objavila na facebook strani festivala.
Ne glede na vreme se je dogajanje odvijalo popolnoma po urniku. Norvežani pravijo, da ni slabega vremena, samo človek, ki se ne zna obleči. Tu se podpišem.
Na tem mestu bi se še zahvalila Urši za puhovko, zmrznila bi brez nje. 🙂