Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika / Sunrise panoramas from Viševnik - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
4540
post-template-default,single,single-post,postid-4540,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika / Sunrise panoramas from Viševnik

Lepa jutra se nadaljujejo, tokrat iz Viševnika. Viševnik (2050 m.n.v) velja za enega hitreje dostopnih vrhov, kjer se odpre odličen pogled na Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke in Bohinjske hribe. Zimski sončni vzhod na Viševniku sva z Lukom že ujela ob izteku prejšnjega leta. Takrat je bila pot še ne tako shojena in sneg bolj svež. Tudi do vpisne knjige se je takrat še dalo priti. Tokrat je bilo snega toliko, da je grmičevje pod vrhom izginilo in količina snega popolnoma preoblikovala vrh.

Najin cilj je bil nadaljevati dalje na Mali Draški Vrh, vendar sem zaradi jutranje naglice popolnoma pozabila na zimske čevlje. K sreči sem imela vsaj letne čevlje, ki pa niso kompatibilni z derezami. Glede na to, da je pobočje na Mali Draški Vrh zjutraj kar zmrznjeno, se zato brez primerne opreme nisem odločila nadaljevati poti iz Viševnika. Z Ižo sva se obrnili, Luka pa je nadaljeval in do avta prišel z bordom.

///

Beautiful mornings continues, this time from Viševnik.  Viševnik (2050 meters above sea level) is considered as one of the quickly accesible peaks, with a excellent view to the Kamnik-Savinja Alps, the Karawanks and the Bohinj mountains. I have already captured winter sunrise from Viševnik at the end of previous year. At that time the route was not so frequently visited. This time such a big amount of snow changed the mountain shape. All the bushes on the way dissapeared under the snow.

Our goal was to continue further on to Mali Draški Vrh, but because of the morning rush I completely forgot to take my winter boots with me. Thankfully, at least summer boots were in the boot, which are not compatible with crampons. Given the fact that slope of Mali Draški vrh is a bit frozen in the morning, I decided not to continue without proper winter equipment. That’s why I returned back to the car, but Luka continued on.

Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (12) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (14) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (15) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (16) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (18) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (21) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (22) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (25) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (26) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (28) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (30) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (31) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (33) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (34) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (36) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (3) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (4) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (6) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (9) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (11) Panorame sončnega vzhoda iz Viševnika (10)