Novo leto - bivak pod srcem (pod Špikom) - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
2179
post-template-default,single,single-post,postid-2179,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Novo leto – bivak pod srcem (pod Špikom)

Bivak leži pod Špikom na višini 1424 nadmorskih metrov. Severno od dvatisočaka Špika do katerega ga loči velika odprta jasa, ki je bila v decembru prekrita z lepo snežno odejo.

Enaintridesetega dopoldne smo se počasi odpravili iz Kranja proti Gozdu Martuljku. Šli smo še na kavico v prijeten ambient lokala ob cesti, kjer imajo turistične cene 2 evra za belo kavo. Gospa Mihaela, oskrbnica bivaka, nas je že pričakala s ključem. Bivak je plačljiv in je v primerjavi z ostalimi bivaki tudi temu primerno urejen. Ima plinski štedilnik, grelnik na drva in šest ležišč. S težkimi nahrbtniki smo se počasi odpravili na pot. Težkimi hrane, ki smo jo vzeli malo več za vsak slučaj, da nebi bili lačni. Kasneje, ko sta se nam pridružila še Urška in Jure s še večjo težo na hrbtu, smo ugotovili, da imamo kar lep zalogaj večerje. Na dobrih tisočih metrih smo na novoletni večer jedli: pečenko, francosko solato, goveji jezik s hrenom in jajcem, biftek in seveda kruh.

Lepo je bilo doživeti 2013 v tako prijetni družbi in seveda – v zasneženih hribih.

_MG_3844 copy _MG_3852 copy _MG_3860 copy _MG_3861 copy _MG_3869 copy _MG_3872 _MG_3907 copy _MG_3911-Edit copy