"Kdo pravi, da so pravljice samo za otroke?" Fotorazstava - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
10223
post-template-default,single,single-post,postid-10223,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

“Kdo pravi, da so pravljice samo za otroke?” Fotorazstava

Pol leta nazaj, sem prvič stopila v prostore Hiše na koncu tunela v Kranju. Stopila sem v zanimiv pritlični prostor, katerega stene so obdajali različni ročno delani izdelki. Postreženi z jutranjo kavico, smo se začeli zbirati ob omizju. Vse več in več nas je bilo. To je bil prvi sestanek za projekt z naslovom “Primičeva Julija”. Bistvo projekta je bilo obuditi zgodbo s fotografijami, v sodelovanju z naključnimi umetniki, katere smo fotografi dobili z žrebom.

Tekom projekta smo se odlično ujeli z mojimi izžrebanci, med katerimi sta bili tudi Tara, oblikovalka nakita in Manja, vizažistka. Nekateri ljudje pustijo zanimiv vtis v tvojem življenju in jih enostavno ne moreš izpustiti kar tako.

Kmalu nama je Tara predstavila nov projekt, za katerega je bila že dogovorjena. Želela je obuditi pravljice. Pravljične junake zopet približati, tako odraslim, kot otrokom. Želela je, da bi vsi mi obudili svoje otroške čute in naredili fotozgodbo na to temo. V veliko čast mi je bilo, da me je izbrala kot eno izmed fotografov. Nalogo sem imela predstaviti dve junakinji, ki sta mi zelo blizu – Rdeča Kapica in Trnuljčica.

Pravljice imajo tisoč in en pomen. Na prvi pogled izgledajo zelo enostavne, razumljive otrokom. Ko odrasteš in se ti zorni kot življenja razširi, pa opaziš, da imajo pravljice tudi globji pomen.

Rdeča Kapica in Trnuljčica, mladi punci, ki sta se “opekli” na svoji naivnosti, a se v obeh primerih pojavi junak, ki ju reši. Vendar interpretacija ni tako enostavna. Najbolj blizu mi je ta, katere glavni element zgodbe je krog, krog življenja, krog dneva. Tu najprej vidimo sonce, dan, ki ga predstavlja Rdeča Kapica. To naivno, pozitivno deklico kasneje poje volk, ki ga vidimo kot temno noč. Ampak po vsaki noči, pride dan – v tej vlogi prepoznamo lovca, ki jo reši iz volkovega trebuha.

Ko korakam skozi življenje opažam, da se vsa energija, ki jo dam od sebe, čez nekaj časa, iz popolnoma druge strani, vrne k meni in zaključi krog.

Za prvi vtis prilagam nekaj razstavljenih fotografij, celotno fotozgodbo pa si lahko ogledate v prostorih Mestne Občine Kranj. Lepo vabljeni!

Tara in Manja, vama pa hvala za sodelovanje. Tara, tebi še posebej vse pohvale za izpeljavo in organizacijo tega velikega projekta. Kjer je srce, tam je uspeh! In ja, za vsako nočjo pride jutro. 😉

Rdeča Kapica 
Nakit : Tara Jovanović (Tarnuljčica)
Ličenje : Manja Trtnik (TM Esthetics)
Pričeska : Frizerski Salon Pričeska
Plašč : BIT clothes

rdeca-kapica-6

rdeca-kapica-2

Trnuljčica
Nakit : Tara Jovanović (Tarnuljčica)
Ličenje : Manja Trtnik (TM Esthetics)
Pričeska : Pro Kozmetika
Obleka : Mojca Celin

trnuljcica-1

trnuljcica-13

Fotografije otvoritve

img_8812-2

img_8783-2

img_8780-2

img_8741-2

img_8801-2

img_8736-2

img_8817-2

img_8831-2

img_8723-2

img_8706-2

img_8704-2

img_8701-2

img_8694-2