Kaj je Elopement Poroka? - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
14369
post-template-default,single,single-post,postid-14369,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Elopement Poroka

Kaj je Elopement Poroka?

Kaj je elopement poroka? 

“Elope” pomeni pobeg. Iz tega izhaja tudi izraz “elopement wedding” oziroma “elopement poroka”, ki pomeni poroko na hitro, na skrivaj. Trend, ki se vse bolj uveljavlja pri nas. Pričel se je v situacijah, ko poroka ni bila odobrena s strani staršev ali pa kakšnega drugega razloga, in je bilo to potrebno izpeljati na skrivaj. Danes pa Elopement kljub temu dobiva bolj romantično podobo in ni več toliko beg, kot romantičen dan v dvoje. Samo vidva, na čudoviti lokaciji, ki je vama najbolj pri srcu. 

Zakaj se pari odločajo za to? Ker smo si ljudje različni in je poroka za vsakogar izmed nas nekaj čisto drugačnega. Za nekatere je poroka praznovanje v družbi najboljših prijateljev in družine, medtem ko drugi, poroko jemljejo kot izredno oseben, intimen dogodek dveh oseb in ga želijo tako tudi praznovati. Nekateri se tudi odločijo za kombinacijo obojega – obred izpeljeta v dvoje (aka elopement poroka), nato pa organizirata piknik oziroma zabavo za svate (isti dan ali pa kakšen teden kasneje). Poleg tega pa so velike, tradicionalne poroke, lahko za marsikoga preveč stresne in se raje odloči za nekaj manjšega.

Zato tradicionalne, številčne poroke, kar hitro dohiteva trend manjših, intimnih porok. Kaj je boljše, kaj je lepše? Ni pravila. Pravilo je le eno – izberita tisto, v čemer bosta najbolj uživala.

Razlogi za “elopement poroko”

Večino parov se za to odloči zaradi želije po intimni izkušnji. Sta bolj avanturistična, ali pa imata posebno lokacijo, ki vama je izredno pri srcu? Nekje v gorah, na ladji, na jezeru, gozdičku ali pa ob morju? Potem sta že prava kandidata za elopement poroko. Tradicionalne poroke se v večini primerov zgodijo na krajih, ki so lažje dostopni za večje število svatov (starejši, družine z dojenčki,…), pri elopement poroki, pa lahko izbereta kar želita. 

Mogoče je to kraj, kjer sta se prvič spoznala, kamor sta prvič šla na izlet, ki vaju najbolj povezuje. Vsak par ima kakšno skupno, mogoče skrivno, najljubšo lokacijo. 

Poleg idilične lokacije to tudi pomeni, da si bosta lahko vzela več časa za vaju. Med obredom si bosta lahko izmenjala iskrene, osebne misli, ki jih ne bo slišal nihče (razen matičarja in fotografa). Po obredu pa si vzela dovolj časa za romantične ali avanturistične fotografije v čudovitem okolju. 

Zato je Elopement poroka je sanjska tudi za nas, fotografe. Na takšni poroki imamo veliko več časa za fotografiranje, ponavadi pa pari, ki se odločijo za to, prilagodijo čas poroke in lokacijo temu, da je kar se da fotogenično. 
Med drugim je elopement poroka tudi finančno bolj dostopna. Zaradi manjšega števila svatov, se posledično manjša tudi strošek hrane in pijače. Bolj pomembno kot to, pa je elopement poroka enostavnejša za organizacijo. Organizacija predstavlja stres marsikomu. Edina omejitev je rezervacija termina na Upravni Enoti, kjer je potrebno do časa rezervirati, ter izbrati lokacijo, kamor matičar(ka) želi priti. 

Se za “elopement poroko” potrebuje poročnega organizatorja? 

Ja in ne. Kakor sem že omenila, se veliko elopement porok zgodi na lokaciji, ki niso uradne poročne lokacije. Uradne lokacije so upravne enote oziroma drugi občinski prostori. Elopement poroke pa na naključnih lokacijah. S tem pa je potem povezano to, da je priporočljivo imeti osebo, ki bo pomagala pridobiti vse potrebna dovoljenja za izpeljati poroko na “neuradni” lokaciji (npr. na vajinem najljubšem razgledniku ali ob slapu, kamor sta šla na prvi izlet). Sploh, če se odločata za poroko v Triglavskem Narodnem Parku, kjer se pravila malo spremenijo, vama bo veliko lažje, če imata pomoč lokalnega organizatorja. 

Zato smo s turizmom Bohinj skupaj stopili v projekt Bohinjske Poroke, kjer vam lahko pomagamo z organizacijo poroke v Bohinju z okolico oziroma v Triglavskem Narodnem Parku Več informacij na spletni strani : www.bohinj-wedding.com

Kaj pravita, sta za elopement?

Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka
Elopement Poroka

Fotografija : Katja Jemec
Poročna organizacija : Katja Jemec (www.bohinj-wedding.com)
Poročna lokacija : Hotel Triglav