Planina Zajamniki - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
4417
post-template-default,single,single-post,postid-4417,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Planina Zajamniki

Po nedeljskem izletu na Zajamnike, sem se tja odpravila še v ponedeljek. Tokrat za dva dni v družbi Iže in fotografske opreme. Ujeti vse sončne in lunine žarke, ki se bodo ponudili.

Planina Zajamniki, ki leži na zahodnem delu Pokljuke je geografsko gledano direktno nad Srednjo Vasjo in Bohinjsko Češnjico. Višina planine, 1280 m.n.v., je pravšnja meja, da se mrzlih mesecih spremeni v zimsko pravljico z obilno snega. Njena sončna lega ponuja še dodatno piko na i.  Pogosto se pojavlja v medijih zaradi zanimive linije hiš, ki pelje direktno proti Triglavu v ozadju. Te hišice, sedaj vikendi, so v starih časih služili kot zatočišče za bohinjske pastirje in njihove živali. Ena izmed teh je tudi v mojem sorodstvu, zato se s še večjim veseljem vračam na to čudovito razgledno lokacijo. Zajamniki so poleti veliko bolj oblegani kot pozimi. Zaradi neurejene ceste je namreč dostop z avtom pozimi popolnoma nemogoč in je potrebno dostopiti peš. Vendar je to zame le dodaten plus zaradi katerega sem se odločila tudi ostati čez noč. Na vsake toliko časa res paše ugasniti telefon, biti brez elektrike ob svečah in se greti v spalni vreči s knjigo v rokah.

Planina Zajamniki (4 of 35) copy Planina Zajamniki (6 of 35) copy Planina Zajamniki (7 of 35) copy Planina Zajamniki (9 of 35) copy Planina Zajamniki (11 of 35) copy Planina Zajamniki (13 of 35) copy Planina Zajamniki (16 of 35) copy Planina Zajamniki (17 of 35) copy Planina Zajamniki (18 of 35) copy Planina Zajamniki (22 of 35) copy Planina Zajamniki (23 of 35) copy Planina Zajamniki (24 of 35) copy Planina Zajamniki (26 of 35) copy Planina Zajamniki (27 of 35) copy Planina Zajamniki (28 of 35) copy Planina Zajamniki (31 of 35) copy Planina Zajamniki (33 of 35) copy Planina Zajamniki (35 of 35)