Izlet na zahod - Ižin najlepši teden življenja - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
3982
post-template-default,single,single-post,postid-3982,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Izlet na zahod – Ižin najlepši teden življenja

Vsakič bolje se počutim, ko pišem mojih poletnih potovanjih izven Dublina. Ugotavljam, koliko mi je pomenilo, da sem se vsake toliko časa za dva dni odpeljala na podeželje in kako sem prišla nazaj v mesto polna zagona za delo. Čeprav priznam, da sem kljub napornem urniku v mestu, uživala vsako minuto, pa naj bo to na podeželju ali v Dublinu.

Konec avgusta je postal zame napornejši, začela sem pogrešati občutek, da imaš okoli sebe poznane ljudi in odštevala minute do 30. avgusta, ko sem vrnila na tridnevne počitnice v Slovenijo.

Ta čas sta varstvo nad Ižo prevzela ati in mami, ki sta priletela v Dublin isti dan, kot sem jaz odletela. In to je razlog, zakaj najlepši teden Ižinega življenja. Ker se veselja, ki ga je doživela, ko je videla našega atija, res ne da opisati. Ona ne bo kar tako pozabila, kdo ji goveje kosti nosi. 🙂

_MG_7936-Edit

Po dveh dneh “špilanja” turizma po Dublinu, sta ga imela čez glavo. Če prideš na Irsko in vidiš samo Dublin z okolico zamujaš vse. Prava Irska in pristni Irci so bolj na zahodni obali. Zato smo se takoj, ko sem priletela nazaj, odpravili na izlet.

Najprej v Sligo, ki so mi ga priporočili Irci. Ampak mene osebno ni pretirano navdušil. Da nebi odšli nezadovoljni, smo si privoščili vsaj kavo.

_MG_5956-Edit

_MG_5966-Edit

_MG_5977-Edit

Z željo, da popravim vtis in mojima staršema pokažem pravo Irsko, sem predlagala obisk Galwaya, ki sem ga sicerže obiskala z Mojco in Viktorjem. Kljub deževnemu vremenu je tam dogajalo – ulični umetniki, tržnica in vsesplošna gneča. Ampak Galway – lep kot vedno, četudi v dežju.

_MG_7914-Edit

Dalje severno proti klifom Slieve League, kjer sem tudi že bila, ampak sem jih želela videti še enkrat. Omenjala sem jih kot ene višjih klifov na Irskem (okoli 600 metrov nadmorske višine). Tokrat so bili v megli, zato se niti nismo odločili iti do vrha. Obstajata dve poti do vrha – ena je iz glavnega parkirišča in te pelje vzdolž klifov, druga pa iz druge strani in te pelje znotraj hriba – druga je mogoče primernejša za tiste, ki niso popolnoma sproščeni hoditi ob klifih. Čeprav ni nikakor nevarno, ker je pot speljana kar nekaj metrov stran od klifov, zna vseeno koga biti strah.

_MG_6256-Edit-Edit

Naša najsevernejša točka je bila dosežena. Odpravili smo se dalje, nazaj po isti cesti, proti jugu. Ustavili smo se na nekaj vmesnih točk pravljične pokrajine, kjer je oblačno vreme z občasnimi žarki obsvetilo pokrajino, gradove,… Ter seveda staro pločevinko Guinessa na plaži.

_MG_6346-Edit

_MG_6278-Edit-Edit

_MG_6168-Edit

_MG_6282-Edit-2

_MG_6020-Edit

_MG_6007-Edit

Naslednja destinacija je bila Westport, ki je tako kot Galway, znan kot eden zanimivejših mest zahodne obale. Predvsem zaradi svoje lege ob Sveti Gori Irske – Croagh Patrick (na spodnji fotografiji), poimenovane po Patricku, ki ga nekateri mogoče bolj poznate, ko omenim “Saint Patrick’s Day”. No, to je ta. Verjetno ste se kdaj vprašali zakaj on? Odgovor je zato, ker je pokristjanil Irsko. In kakor Slovenci vedno najdemo razloge, da pijemo, so nam Irci kar se tega tiče zelo podobni.

_MG_6340-Edit

Westport ima 6 000 prebivalcev, ki so še vedno poznani kot “Coveys”. Ta beseda je definirana kot “majhna skupina ljudi” in so v zgodovini imeli svoj dialekt “Covey dialect”, ki je bil v zgodovini za tujce popolnoma nerazumljiv. Nasplošno me je mesto s svojo majhnostjo, enosmernimi ulicami in barvnimi trgovinami popolnoma navdušilo. Vredno ogleda in predvsem priporočam hostel, ki je sicer povprečne kvalitete, ampak zelo poceni.

_MG_6298-Edit

_MG_6311-Edit

_MG_6339-Edit

_MG_6343-Edit

Za konec pa še najlepši del Irske poleg Carrauntohilla, v katerega sem se zaljubila in ga tudi po odhodu mojih dveh še obiskala – Achill Island. Otok, na katerega te pripelje 50 metrski most, je idila za surfarje, pohodnike, kajtarje, golfiste,…. Hribovit otok, kjer so klifi, luštne majhne vasice, ogromno golf igrišče, kjer za travo skrbijo ovce in je potrebno paziti, da kakšna ne dobi golf žogice v glavo, nasproti pa peščena plaža, kjer smo tisti dan opazovali mlade surferje in kajtarje. Vse to na 15 000 hektarih. No, pa še Iža je spoznala fanta svojih sanj, border collie-ja katerega ime ne vemo, ki nas je spremljal vse do vrha in nazaj.

_MG_6379-Edit

_MG_6383-Edit

_MG_6386-Edit

_MG_6403-Edit

_MG_6539-Edit

_MG_6547-Edit

_MG_6552-Edit

_MG_6557-Edit

_MG_6562-Edit

Lep zaključek izleta, midve z Ižo pa kmalu na letališče peljeva atija in mami ter zopet ostaneva sami. Vendar ne dolgo, ker kmalu pride Luka, da se skupaj odpravimo domov.

O poti domov, potovanju čez Anglijo, obisku Simone in ogledu čudovitega angleškega mesteca Coventry pa več v eni izmed naslednjih objav.