Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
5871
post-template-default,single,single-post,postid-5871,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica

Toplo in jasno jutro sem izkoristila za malo daljši pohod v Julijske Alpe. Iz Bohinja sem se odpravila zgodaj – ob 4.20 uri.

Pripeljala sem se do parkirišča planine Blato, ki je bil ne glede na zgodnjo uro že kar zaseden. Trudila sem se biti čimbolj tiha, da nebi zbudila pohodnikov, ki so se ne daleč stran mirno sanjali v spalnih vrečah. Občutek, da se zbujam skupaj z naravo je bil zopet nepopisen. Moj prvi cilj je bila planina Laz, ki se tudi še ni popolnoma prebudila, le Debeli Vrh, kamor sem si želela priti, je bil obsijan s prvimi žarki. Hitra fotografija, nato pa dalje, preden se shladim. Mimo krav in koz, ki so naju z Ižo prav neumno gledale, sva se odpravile dalje proti Lazovškem Prevalu. Tik pod vrhom je še naju obsijalo jutro. O najinem prihodu je svoje prijatelje glasno zbudil tudi svizec. Za nadaljno pot proti Debelemu Vrhu se nisem odločila, ker bi potrebovala kakšen cepin in predvsem dereze. Zato sva se odpravili dalje v smeri planine Jezerce. Med potjo sem razmišljala o naši prigodi izpred nekaj let, kako smo se na tem mestu z Matotom in Vito izgubili. Kljub prepričanju, da se meni to ne bo zgodilo, se mi je. Zašla sem po poti divjadi, namesto po lovski poti. Prišla sem nad planino Jezerce, vendar zaradi strmega pobočja spust ni bil mogoč. Nič za to, nazaj na točko, kjer sem zašla iz poti in nadaljevala po pravi poti. Prihod na planino Krstenico, ki je ena višje ležečih planin, je bil zato še večji užitek. Pogled nazaj na Ograde in Debeli Vrh pa čudovit. Kratek počitek, nato pa nazaj proti planini Blato.

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (5)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (6)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (7)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (8)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (9)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (11)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (12)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (13)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (14)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (2)

Planina Laz, Lazovški Preval in planina Krstenica (1)