Julijske Alpe - Komarča, Bogatin in Mahavšček - Slovenia Wedding Photographer
Poročna fotografinja, foto ture, organizacija porok. Wedding photogrpahy, phototours, wedding planning.
Poročna fotografija Bohinj, wedding photography, boudoir fotografija, photo tours
6489
post-template-default,single,single-post,postid-6489,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Julijske Alpe – Komarča, Bogatin in Mahavšček

S Saro še kar pridno trenirava v »slovenski« Himalaji. Tokrat sva se zopet odpravili v čudovite Julijske Alpe. Prvi dan naju je vreme malo hecalo zato sva šli le do Vogla v dopoldanskih urah in popoldne izkoristili za izležavanje – dopust se temu reče. Naslednji dan pa na daljšo turo.

Nisva vedeli, da se spuščava v eno izmed najlepših pohajkovalnih tur, ki sem jih doživela letošnje leto. Nekako imam ob raziskovanju Alp vsakič sproti boljši občutek – vsako novo doživetje, je še boljše doživetje. Začeli sva ob zgodnji uri, seveda v izogib plačevanju parkirnine in da bi ujeli kakšen lep žarek na višini. Kot ponavadi. Ko sva končno našli pot proti Komarči (ja, nisva znali iz parkirišča!), se je že danilo in niti čelke niso bile dolgo potrebne. Hitro pridobiva na višini, da se nama odpre pogled na bohinjsko meglico in vse okoliške hribe, ki so se že barvali v lepe odtenke. Nadaljujeva preko Črnega Jezera, kjer sem prvič letos opazila te močne jesenske barve. Po nadaljni poti tudi občutila – listje je mehka in prijetna podlaga za hojo po gozdu. Razen, če je vlažno. Nadaljevali sva po razglednem robu proti Komni. Pred nama so se že odpirali vrhovi. Poznavalsko sva stali z zemljevidom v rokah, ter ugibali katera vrhova sta najin cilj – Bogatin in Mahavšček. Ugotovili sva, da naju orientacija še malo heca. Odpraviva se proti njim. Prva destinacija je Koča pod Bogatinskim Sedlom, ki ima tudi zgodovinsko vrednost. Piramida, pod katero so pokopani borci prve svetovne vojne in ostanki tamkajšne bolnice. Nadaljujeva proti Bogatinskemu Sedlu, kjer sva zopet navdušeni nad razgledom in nad majhnostjo Slovenije – Krn bi skorajda lahko zagrabil z roko. Dobili sva idejo za naslednjič, vendar nadaljujeva levo čez Bogatin proti Mahavščku. Na vrhu ponosno stojiva in zreva v daljavo, kjer se Komarčo komajda vidi. Resnično pogrešava najine fante in se pogovarjava o tem kaj počnejo tisti trenutek. No, na izbiro so tri stvari – plezajo, jejo ali spijo. Narediva fotografijo še v indijskem vzdušju, v vzdušju slovenske Himalaje ter se odpraviva proti Komni. Čaka naju namreč 48 ovinkov od koče do avta, ki so neizmerno dolgočasni. Ampak sva zopet zmagali 1:0. Po enajstih urah zaključili turo in se odpravili proti Ribčevemu Lazu. Da bi dvodnevni dopust zaključili v stilu, sva se odločili prespati v Bohinju še eno noč – zakurili kamin in gledali romantične filme.  Ah, Luka in Rok, saj se kmalu vidimo!

Komarča - Bogatin - Mahavšček (1)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (27)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (26)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (25)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (24)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (23)

Črno Jezero (3)

Črno Jezero

Komarča - Bogatin - Mahavšček (19)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (17)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (18)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (16)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (14)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (13)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (10)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (11)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (9)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (8)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (7)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (6)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (5)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (4)

Komarča - Bogatin - Mahavšček (3)

Bohinj