Roadtrip v Dolomite - Slovenia Wedding Photographer
Roadtrip v Dolomite. Pohodništvo, gorsko kolesarjenje, plezanje in občudovanje lepih razgledov.
Dolomiti, Passo Giau, Pordoi Pass, Mountainbiking
14026
post-template-default,single,single-post,postid-14026,single-format-standard,wp-custom-logo,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Dolomites_Giau Pass

Roadtrip v Dolomite

Roadtrip v Dolomite

Letošnji roadtrip v Dolomite. Dolomiti, gorska veriga na severu Italije, ki je na mojem seznamu že dolgo časa. Zaradi želje po daljših potovanjih, na težje dostopne kraje, sem jo iz leta v leto prestavljala. Letošnje leto pa so zaradi epidemije za nas vandrovce potovanja izredno omejena. Kdaj je ta občutek sicer kar malo dušljiv. Pogrešam spoznavanje nam tujih kultur in drugačnega življenjskega sloga. Vesela sem, da lahko raziskujemo vsaj okoliške, evropske države. 😉

Z Blažom sva naredila velik krog s pričetkom ob Gardskem jezeru. Pot naju je peljala mimo Arca, od tam naprej pa v Paganello, čez Passo Pordoi, Giau Pass, do zadnje točke – Cortina d’Ampezzo. Zadnjo noč sva preživela pri Lago Di Garda, od koder sva se ob jutranjih urah vrnila na Gorenjsko.

Nevihtno poletno vreme nama ni pustilo planirati potovanja in sva iz dneva v dan improvizirala. Kar je super, saj sva dopoldneve aktivno izkoristila za bilokatero dejavnost, popoldnevi pa so bili bolj umirjeni.

Roadtrip v Dolomite priporočam vsakomur. Te kraji bodo všeč vsem tistim, ki ste zaljubljeni v kolesarjenje, pohodništvo ali pa samo obožujete lepe razglede in pokrajinsko vožnjo. Muhasto vreme sicer poskrbi za hladne temperature – na enem izmed vrhov naju je presenetila sodra, ozračje pa se je dokaj hitro shladilo na le nekaj stopinj nad nulo.

Ne glede na vse, imamo pa fotografi nevihtno vreme zelo radi, saj je po nevihtah pokrajina najlepša. Medtem, ko se oblaki počasi valjajo čez mogočne skalnate vrhove, sonce svoje žarke zrini skozi in v močnih barvah osveti razmočene travnike pod njim. Močni kontrasti in dobra vidljivost ustvarita dih-jemajoče razglede.

Spanje po Dolomitih je izredno enostavno, saj je le malo krajev, ki bi izrecno prepovedovali kampiranje oziroma spanje v kombiju / avtodomu. Tako se lahko zbujaš s čudovitimi pogledi na Alpe. Nujna oprema so le zagozde za kolesa, ker je ponavadi teren neraven.

Letošnje leto so potovanja s kombijem lažja zaradi nadgradnje v kamper. S pomočjo praktičnega sistema Flip campingbox, ki sestavlja vse v enem – kuhinjo, umivalnik in ogromne predale za opremo. Sistem je sestavljen iz treh elementov, lahek in enostaven za montažo. Tako lahko v 15 minutah kamper spremenim nazaj v avto.

Preberite si še : Kazakhstan Overland (roadtrip)

Paganella bikepark
Paganella bikepark
Tre Cime, Dolomites
Tre Cime, Dolomites
Dolomites_Giau Pass
Tre Cime, Dolomites
Dolomites_Giau Pass
Dolomites_Giau Pass
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Dolomites_Giau Pass
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Roadtrip Dolomiti
Passo Giau mountainbike
Roadtrip Dolomiti
Lago Di Predil